Måndag den 29 Mars!

Tänk att jag har klarat den här dagen! Fick besök av en kompis från universitetet och hon hade ju så klart med sig muffins. Men jag tog ett äpple ist. :) Kände mig så stolt. Till middag vart de fisk och rårivna rotfrukter och kokta grönsaker. :) Sen gick jag en sväng med Astrid i vagnen på stan- gick i snabbt tempo när vi kunde. Uppe i 18566 steg idag. :) Så jag känner mig nöjd!

Hoppas på en lika bra dag imorgon! :) Gabbe är på dagis så om någon vill hänga på en härlig promenad efter lunch så blir jag jätte glad!

Kramizar!

Ny vecka och nya tag!

Nej jag tycker inte det händer något - men o.a.s. så kanske de inte är så himla konstigt. Det är ju så gott med mat och godsaker....jag har fastnat för Kanel knäcke....så super gott! Sen idag gjorde älsklingen en super go paj....så gött! Men jag vet hur jag funkar. Det funkar inte att bara "jobba" med det här själv. Jag behöver ha ett socialt stöd - vilket jag tyvärr inte få av min älskling. Han gillar ju oxå goda saker. :D Jag tror nog jag får gå iväg till VV när jag kommer hem från usa ( åker 7 April) och ta tag i detta så jag kan få bada med mina barn i sommar. :)
Även om de nu kostar nästan 400 kr i månaden så känner jag att jag behöver det för att få en kick. Jag måste. De räcker inte bara med min stegräknare och träna lite då och då och försöka tänka på vad jag äter. Nu måste jag ta på mig hårdhandskarna och sluta dada med mig själv. Enough is enough! *lol* Men jag vill ju komma i min jeans.
Så jag ska byta min vägnings dag till måndagar - sen hittade jag en super bra sida via mitt gym - där man kan skriva in sin vikt och all motion man genomför. :)

Men iaf...imorgon är det bra - nu MÅSTE jag ta tag i det här. Det blir en lugn fm med barnen och sen hoppas jag på att kunna gå iväg och träna lite om inget annat gå en riktig powerwork på em. Så tråkigt nu med alla våldtäkter i den här staden - man vågar ju knappt gå ut längre. *burr*

Nu ska jag lägga och läsa en bra bok som jag har börjat på.

Om ni skulle vilja hänga på en powerwork imorgon så hör av er!

Kram

Tjejkväll med stort T! :)

Det har gått ett par dagar sen jag hade tid att skriva. Helgen har gått i ett känns det som. Minns knappt allt som har hänt. :)

Fredagen bjöd på hemma mys på förmiddagen med familjen, sen tog jag och barnen bussen för sonen skulle till sin pappa över helgen. Astrid och jag promenerade sen hem - tog drygt en timme i dugg regnet - men det var helt underbart. Jag bara gick och log, snön är ju nästan borta och man kan gå i raskt tempo. Underbart skönt. Sen mötte vi upp Linda A på stan och gick till gröna skylten. :) Inhandlade lite till lördagens äventyr. Sen gick vi hem och käkade lite och hade lite soffhäng. Sen kom Niklas hem och vi drack lite champange och bara hade lite mys. Mycket trevlig fredag. :) Det var även vägning i fredags...inte så bra som jag hade hoppats på men det gick iaf inte plus så det var ju åt rätt håll. :) Längtar till handen har blivit bättre så man kan få tillbaka all sin energi och kraft som vanligt utan att ha en handskena som bromsar för en.

Lördagen var det upp och hoppa sen iväg till brorsans jobb och iväg på fotboll i degefors. :) Årliga traditioner vi har skapat. Men tyvärr gick det inte så bra - vilka idioter det kan finnas på fotbollsplan säger jag bara. Alla ska bråka och tjafsa. Att de ska vara så svårt att bara spela lite boll och ha kul ist.
Sen hem och greja lite - det fick bli pizza till middag - och de var så himla gott. Det var något jag hade längtat efter hur länge som helst.
Sen gick jag iväg till Angelica som hade gjort super fint med goda snacks. Vi drack vin och hade en riktig tjejkväll med en massa snack. :) Vi drog sen till Ritz. De var ett super kul ställe, träffa en massa roligt folk och även en kär gammal vän. Riktigt skoj var det. Kvällen var allt man kunde önska sig och lite till. :) 

Idag har det varit super lugnt - jag har unnat mig en lugn och skön dag - jag har knappt gjort något här hemma och tänk att jag kunde sätta på en film och sitta i soffan och bara vara...mitt på dagen! :)  


Värderingsövningar och balans

Ikväll var det föräldrarmöte på Gs förskola. Lärarna pratade om att de jobbad med något som kallas för sol- och ishandling. Solhandlingar är när man göra trevliga saker mot varandra, snälla mot varandra osv. Ishandlingar är när man inte låter någon vara med i leken, säger dumma saker mm. Barnen jobbar mycket med just nu och jag tycker det är bra att barnen tidigt får lära sig att leka snällt med varandra och lära sig att tänka "rätt", barn är från början egoister som bara tänker på sig själva så det är super bra att lära sig att värna om varandra och visa vänlighet. Tror även att en del vuxna skulle behöva jobba mer med "sol- och ishandlingar".

Sen fick vi dela in oss i grupper av 4 så skulle vi jobba med olika värderingsövningar - alltid lika spännande och roligt tycker jag. Frågorna handlade om föräldrars "agerande" med barn i förskolan. Mycket intressant och lärorikt att se hur andra föräldrar gör och att man faktiskt inte är själv med att genomgå saker med sin 5 åring hemma. Det kändes skönt att höra. :) Inte bara jag som drar ut sladden på teven när man inte lyssnar. ;)

Relationer generellt kan vara väldigt komplexa. Relationer är ett givande och tagande - ger man inte kan man inte heller förvänta sig att andra människor ska finnas där när man behöver dom. Är tanten i kassan otrevlig så är det inte troligt att man är trevlig tillbaka - blir man bemöt med ett leende så får du ett leende tillbaka. De känns som att hela tiden är det som en gungbräda - gäller att man kan hitta en balas, en harmoni så man inte slår ner i backen med en duns eller lättar på rumpan och trillar av.
Att göra saker och ting för andra människor fast men kanske inte vill - men man gör det för att man vet att de blir glada och uppskattar det man gör är en underbar gåva som jag tror många människor har en brist av idag. Man gör saker för sin egen skull, man tänker på sig själv och är lite "blind" för andra. Jag säger inte att alla människor är det men jag tror att större delen av befolkningen är de. Varför kommer det sig att så många människor mår så dåligt i våran värld? Varför är inte människor glada för det de har ist för att sträva efter något nytt hela tiden? Självklart ska man ha mål men jag tror lätt man kan kan bli för ivrig "lite vill ha mer" finns det väl ett ordspråk som heter?

När det t.ex. gäller barnuppfostran - att två vuxna människor ska lyckas komma överens om hur hur man ska uppfostra sina barn. Vad gör man om man inte kan komma överens? Vad gör man om två föräldrar tycker helt olika om en fråga? Eller generellt sätt, vad gör man när två människor tycker olika om viktiga frågor? Kolla världen idag, så många krig för att man inte kan lyckast hitta en harmoni tillsammans.

Jag önskar att det fanns mer balans i livet, vardagen och hos en själv. Att när man möter en människa på gatan kan lyfta blicken och titta in i deras ögon och säga hej. Ist för att titta ner och bara gå förbi. Ta vara på vännerna som finns runtomkring och alla stunder som bara finns där. En kan inte göra allt men alla kan göra mycket (tillsammans).

Underbara sol!

Dagen har gått i ett känns de som, men det hör till när man har små barn hemma. Vi kollade på Familjen Annorlunda ikväll som går på tv4 varje måndag kl. 20. Där sa en pappa att det alltid händer något när man har en massa barn runt omkring sig. Vi har "bara" två och vi känner att vi har fullt upp med det vi har här hemma.
Niklas tvättade ikväll och bara att para ihop alla strumpor tar ju sin lilla tid. :) Då är de bara strumpor efter 3. :)

Barnen och jag gick iaf iväg och fixade pass till oss inför våran resan. Gabriel fick börja med att ställa sig mot mätstickan sen ta ett kort. Sen frågade jag vart han skulle skriva sitt namn - fick då till svar att de skulle vara 7 år för det. Varför då undrade jag - för de kan skriva sitt namn då svarar tjejen. Då säger min 5 åring - Men jag kan skriva mitt namn. Så det fick han göra. Han var så stolt, men efternamnet struntade han i. Man får se en bild på hur passet kommer att se ut med bild och allt - han ser så stor ut min lille kille.
Sen var de lilla sessans tur att ta ett kort. Först fick jag ta på mig en hakklapps liknade sak för att hon skulle få en vitbakgrund. Sen var de svåraste att få henne att titta in i kameran så vi fick be brorsan om hjälp som fick stå med en lila kanin och försöka få henne att titta åt rätt håll. Tillslut så gick de bra. Tänk att man har ett pass när man är 6 månader...helt otroligt. Annat var på min tid då man vart inskriven i mammas pass.

Sen ville min son in och titta på alla instrument på Musikbörsen så vi gick dit och han fick spela på digitala trummor - väldigt skoj - men inte tillräckligt högt för hans smak. haha

Jag ville passa på att njuta av de fina vädret så vi gick till Niklas jobb för att möta upp honom och säga hej. Riktigt skönt att ha solbrillor på sig och känna värmen på kinden. Vill ha mer sol! Förstå att snart går vi i Central Park och bara är...få se Gabriel klättra på "Alice" precis som jag gjorde när jag var barn och går runt "the boat lake".

Imorgon är det dax för utv.samtal för hjärat. Sen är det dax för mig att gå och sätta mig på ett fik och läsa. Har kommit fram till att jag inte kan göra det här hemma när andra springer omkring. Sen hem och äta en god lunch som jag hoppas min sambo har fixat iordning för att sedan hämta trollet på dagis och gå iväg till BVC på 6 månaders kontroll på Astrid.

Sen har jag lovat min son att vi ska ha lite påskpyssel - han ska gå göra egna påskkort och skicka iväg.

Tänk att för 6 månader idag gick jag runt höggravid och fixade med de sista i lgh och tog en dusch...jag stod i duschen och grät - jag var livrädd inför kejsarsnittet. Kände att de gjorde något som jag inte var redo för, att mindre än 12 timmar bort skulle våran bäbis vara i våran famn. Utan en massa värkar och utan att få "kämpa" för det skulle min bäbis vara ute. Jag kan inget annat än att säga att jag var livrädd samtidigt som jag bara längtade efter att få se vem de var som låg där och sparkade och var hur vild som helst. Jag var ledsen över att inte få upp bäbisen på bröstet direkt utan att få "vänta" tills jag fick hålla i mitt barn, känslan att få sitt barn i famnen första gången är obeskrivlig och kan bra upplevas för att kunna förstå.15 september - riktig trött och bara längtar efter att få sova.Vilken dag de var...vi fick ha med oss musik så jag valde så klart Bon Jovi som spelades i bakgrunden....när allt var klart och jag låg på plats (gud så jag skakade) så tittade vi bara på varandra och hörde läkaren säga att "nu börjar vi" och sen väntade vi....och väntade....hörde en maskin som började suga upp fostervatten och sen kom det ett härligt skrik och vi bara tittade på varandra och grät. Sen var det precis om jag hade sagt hela tiden...en liten tjej.Niklas redo för att gå in i operations salenMina tankar är i fullgångMin älskde dotter och jag möts för första gången


Nu är det dax för mig att gå och sova...

Så här såg Astrid ut efter lite frukost imorse


Tankar kring att ha en son

Jag följde med en kompis till bibloteket för ett par veckor sen och passade även på att låna en bok "Mor och son - att fostra pojkar till starka och varma män". Tänkte att det alltid kan vara intressant och se vad de säger - eftersom jag inte riktigt kan känna igen mig i min egen son. Han är 5 år och är fylld med energi, lite för mycket energi för min del.
Första kapitlet "Tjurar och basebollträn:manlig energi" sträck läste jag igår ikväll (ist för texten till skolan som jag skulle ha läst). Kände att boken gav mig mer förståelse till varför pojkar är som de är - för de är inte som tjejer - boys will always be boys. Jag förstår inte tjusningen i att springa runt med ett svärd och leka pirater. Författaren tar även upp det som kallas manlig energi - de finns båda positiva och negitiv. Iaf boken är super intressant och jag hoppas verkligen att den kan ge mig större förståelse till hur min son tänker.

Våran tjej här hemma är genom förkyld och har haft en tuff natt. Inte lätt att andas när näsan är fylld av snor. Men med lite näsdroppar och NÄSFRIDA gick de lite bättre. Fick hon iaf sova i 4 timmar i sträck. Tyckte mest synd om min sambo som började jobba klockan 7. Astrid sover i vanliga fall i sin spjälsäng inne i sitt rum men vi har fortfarande inte fått bort vaggan från vårat rum så hon fick sova där inatt eftersom jag kände på mig att de skulle bli mycket spring.

Idag blir det att springa ett par små ärenden på stan - posta lite till FSK och CSN bl.a. Sen måste vi hämta ut ett paket med ett annat bredband eftersom de här funkar så dåligt. Måste även till bibloteket och lämna tillbaka lite böcker om NYC som vi lånade. Snart åker vi! Wiii

Nej nu ska jag passa på och ta en dusch medan sessan sover och prinsen tittar på lite teve och käkar äpple. :)

Ser ut att bli en solig dag idag!

Lugna söndag

Efter en tuff natt då våran sess vaknade till ett par gånger fick de bli en sen frukost där hela familjen var på dåligt humör. Tänk va mycket brist på sömn och mat kan göra med människor.
Efter frulle tog vi tag i lite städning och dammsugning, vilket verkligen var välbehövligt här hemma. Sen rullade det på med lunch och besök av svärföräldrarna följt av fika, iväg med Gabbe till dansen hem och käka igen och sen mera fika och sen lite spel och sen nu sitter man här.

Astrid har fått lite feber under kvällen - hon har inte riktigt varit sig själv så vi tog tempen låg på 37.6 . Inte högt men nog för att hon ska bli påverkad. Så jag fick lägga mig med henne i våran säng förut och försöka och få henne och somna. Vi låg och tittade på varandra. De små ögonen som förlitar sig på en annan människa - som är helt beroende av att någon finns där för dom och tar hand om dom. Till slut somnade hon till och även jag en liten stund.

Imorgon börjar en ny vecka med nya utmaning och nya tag. Det som står på schemat är utvecklings samtal med sonen, föräldrarmöten, läkarbesök på BVC samt en del träning för min del. Jag måste även ta tag i mitt lilla skolprojekt som jag MÅSTE bara bli klar med. Att de ska vara så svårt att prioritera saker som är viktiga när de finns så mycket annat roligt att göra.....*hummm*

Nej nu är de lite veckoplanering här med sambon och Wipe out...

Over and out från en trött MammaJensen

This is my life....

Precis tittat på schlager finalen och jag är riktigt nöjd! Har hejat på Anna sen jag fick höra låten första gången. De känns verkligen som hon sjunger med sitt hjärta. Grattis Anna!

Idag tog vi en härlig sovmorgon - vi satt och åt frukost kl 9 ist för kl 7 som de brukar vara. Sen fick vi besök av min underbara vän och hennes söta bonusdotter. Käkade lunch tillsammans och barnen lekte. Sen gick jag och familjen ut i det härliga vädret. Så skönt att se asfalt igen och se att de är torrt på några ställen. Kände solen mot kinderna och det var helt underbart! Längtar som bara den till våren - sitta i en park och bara njuta av alla barn som springer omkring och leker.

Ser verkligen fram emot alla sköna promenader man kan snart ta med vagnen, har faktiskt kommit på att vi har jätte fina områden här i Örebro. Gabriel ska vara ledig från dagis juni-aug så vi har lite att utforska i sommar.

Jag måste bara säga att de är otroligt hur många som har blivit så intresserad av min lilla blogg - hela 78 visningar har jag haft!!! Bara idag oxå. :) 43 unika besökare...inte illa de om jag själv får säga.

Imorgon kommer svärföräldrarna hit och Gabbe ska på sin dans. Jag måste även försöka ta tag i min text och få klart en liten uppgift som jag inte har gjort än till skolan....skulle vara inne....för typ ett år sen....mycket dåligt stil av mig. Att de ska vara så svårt att få ihop hela 5 sidor text....men de är ett måste om jag tänker läsa till hösten vilket de är. Tänk att jag har en termin kvar - sen är jag lärare....helt otroligt. Träffade en tjej som jag möte första dagen på uni, vi hämnade i samma försem. grupp och har haft kontkat lite då och då. Hon är nu klar gym. lärare i samhäll. Undrar vart man kommer att få sitt första jobb. Spännande är de iaf att få möta alla energiska barn som är ivriga på att lära sig och barn som är så underbart ärliga och så oskyldiga.

Nej nu ska en nyduschad mamma gå och lägga sig - med en text i två händer och läsa.

Ha det bra gott folk!
 


Det var engång...

En tjejsom träffade en killesom var lite tokig....men de var nog de hon föll för...för de vart ett par

 

ett väldigt fint par om hon själv får säga

 

så två...vart tresom slutade medså de blev en tillså de vart fyra


En lite presentation kanske är dax

MammaJensen är då en energisk tjej av årsmodell 83. Två underbara barn har jag haft turen att få. Gabriel som är 5 år (050226) och Astrid 6 månader på tisdag (090916). Känner att två barn är perfekt och tror att jag vill stanna där, fast många i omgivningen tror annat. En C-uppsats kvar tills jag blir lärare mot de tidigare åren. Längtar riktigt mycket efter detta.

Att resa är något jag älskar och kommer aldrig att sluta med nästa resa är inbokad 7 April - 30 April då vi åker till NYC! Ska bli mysigt att åka "hem" och visa familjen vart jag har växt upp.

Familjen och vänner betyder mycket. Har många nära och kära underbara vänner som ställer upp och finns där i vått och torrt. Träning är något jag alltid har pysslat med, tänk att jag har ett litet SM guld i dans som ligger nere i en låda. Dansen kommer alltid att vara en stor passion i mitt liv.

Jag har flyttat mer än jag har fingrar kvar på handen inte bara här i sverige utan även danmark och usa. Jag är då en stolt halvdansk pige.

Men andra hälft är enligt mig en riktigt pudding, fotbollstokig Katrineholmare.

Nu är de dax att gå och sova lite...försöket få fram en bild på oss men lyckats inte riktigt...datorn vill inte som jag vill. Imorgon kanske den har en bättre dag.

Sov gott alla nyfikna själar. ;)


Fredags kväll och snart Lets dance

All energi som jag hade igår kväll och imorse försvann....men de är kanske inte så konstigt.

Jag och barnen gick till barnens ö och gick 2 hela varv, sen hem och fixa lunch till familjen. Jag åt soppa och resten åt korv m. bröd. Sen tog jag med mig barnen och gick iväg och tränade Afrodans på Njoy och sen hem igen. Men jag kan säga att de kändes att träna efter att man har haft gips på armen. Fick en plast skena som jag ska ha i ett par månader, hoppas att de iaf kan bli bättre snart.

Sen har vi städat här hemma. Jag har talat om för min son att han får jobba ihop för att få sin veckopeng som ligger på 20 kr. Så han har varit super dukig här hemma idag så nu får han köpa lördagsgodis imorgon eller om man vill spara dom.

Sen tog jag en dusch och sambon fixade tacos till middag. Så himla gott! Tog matýoghurt och pressade i vitlök. Mumma säger jag bara.

Nu sover båda barnen i sina rum och även sambon har somnat fast han sover i soffan. xD

Imorgon ska jag ha en liten studiedag här hemma så jag har sparkat ut resten av familjen eller om jag kanske ska gå iväg till ett fik och säga mig och läsa lite. Våran bil har blivit lite sjuk så vi måste fixa den först innan vi ger oss iväg på några längre turer...annars hade N och barnen tänkt åka till farmor och farfar.

Jag börjar få lite resfeber tror jag. Skulle vilja titta på en annan vagn, tror inte jag vill dra med mig våran. Kanske ska ta en titt på blocket och se om vi hittar en lite mindre smidigare vagn som man inte är lika rädd om. Vill gärna ha en liten smidig vagn där lillsessan är vänd mot mig.

Kul att så många ville ha min blogg. Riktigt skoj - jag hoppas att jag kan stå för vad jag säger och skriva. Men jag tror att jag kommer att göra det, för inte orkar sambon lyssna på mig jämnt. =) Ska lägga in lite bilder, har dock ingen energi just nu.

Nu lite fejan och farmen och sen blir det Lets dance!

Good Morning!

Inatt drömde jag att jag fyllde år och det fanns två super goda tårtor! Mumma! Sen vaknade jag upp och kände glädjen för att ställa mig på vågen. Gick på toa först så jag skulle bli av med den vikten först...urin måste väl väga? ;) Sen tog jag fram den och ställde mig....hela 80.4 stog de...:D Jag som trodde de skulle visa 82 så de var väldigt bra!

Sen vart det dax att fixa frukost till familjen och mig själv. Jag fick i mig en tallrik med havregrynsgröt toppat med hallon samt ett kokt ägg. Ett glas H2O och en kopp thé. Nu är de dax att klä på barnen och gå en sväng runt barnens ö medan sambon är iväg och badar.

Tittar ut på en klarblåa himlen och känner att de här kommer att gå hur bra som helst. :)

Kram på er!

Stampar ner foten och säger ifrån

Nu har jag fått nog. Det räcker nu - jag måste ta tag i det här innan de går för långt och jag är fast i det hela. Jag måste göra det för mig och ingen annan. Det är kampen mellan min kropp och mig. Jag måste komma tillbaka till den personen jag var engång i tiden (kroppsligt då) eller jag skulle nog även behöva bli lite snällare oxå. :)

Imorgon börjar det. Jag ska väga mig och det ska bli starten på det hela. Men först ska ni få lite bakgrund.

26 februari 2005 fick jag en son, jag ökade 9 kg under graviditeten men var redan överviktig innan jag vart gravid. Lyckades gå ner 22 kg efteråt och vägde 61 kg. Då med hjälp av viktväktarna och mycket motion.
Januari 2009 blir jag gravid och i september får vi en liten tjej här hemma. Den här graviditeten går jag upp 30 kg. Jag har nu lyckats gått ner 10 kg....så jag har med andra ord minst 20 kg att ta bort från min underbara kropp. Kampen börjar imorgon. Det är jag VS. the body.

Mitt mål är att få en promenad varje jag, regn som storm. Jag ska ut och gå. Jag fick en stegräknare i julklapp som jag har använt varje dag sen nyårsdagen. Kommer upp i drygt 17 000 steg per dag...i snitt. Som  bäst 37 000 och som sämst kanske 4 000. Jag har ett träningskort och jag älskar att träna så nu är det bara att köra hårt.

Så mitt första mål är att komma under 80 kg innan vi åker till USA den 7 April. Vi får se vad vågen visar imorgon bitti. Jag ska varje dag dela med mig av min kamp om att hitta tillbaka till mina älskade levis jeans som ligger i en låda nere i källaren.

Det finns inte längre några hinder...

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0